четвъртък, 29 септември 2016 г.

Шоколадов сладкиш с потънали ябълки



Наскоро попаднах на една много апетитна снимка и неустоях, запазих си рецептата и сега ви я представям. http://uhaena.blogspot.bg/2015/10/blog-post_20.html Благода ря на Петя за прекрасната рецепта, аз промених само малко подреждането на ябълките.  Тази рецепта е лесна стига да спазвате реда винаги се получава. Това е така нареченото бъркано маслено тесто. Даже ще я сложа в редичката на рецептите за начинаещи.


Необходимите рподукти: 4 яйца, 200 гр масло, 200 гр смелени бадеми, 150 гр брашно, 1 с л кисело мляко, 4 с л прясно мляко, 1/2 лимон, 4 ябълки, 125 гр захар, 2 с л какао, 2 ч л канела, 1/2 пак бакпулвер, 1 щ сода, 1 щ сол. 

Още:100 гр конфитюр от кайсии за намазване, кокосови стърготини за поръсване.




Обелете ябълките, разрежете на половина и почистете от семето. Изстискайте лимона върху ябълките, за да не потъмняват. В подходяща купа смесете маслото, ванилията, солта и захарта. Разбийте с миксера на максимална мощност до получаването на пухкав крем. Към крема добавете едно по едно яйцата, като след всяко яйце разбийте с миксера до пълното му усвояване. В купичка смесете брашното, бакпулвера, какаото, канелата. На няколко пъти добавете брашното. Редувайте с добавяне и на прясното мляко. 
Добавете и киселото мляко с разтворената в него сода, накрая добавете смлените бадеми.





Изсипете тестото във формата и заравнете.



Подредете ябълките върху тестото.

Фурната загрйте предварително до 175 градуса и печете сладкиша до суха клечка.



Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала идеята споделете я с бутоните под публикацията!

2 коментара:

  1. Мога само да кажа - СТРАХОТЕН СЛАДКИШ И БЛАГОДАРЯ за споменаването! Здраве и още много забавления в кухнята! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, когато си запазя линк за някоя рецепта винаги споменавам от къде съм я взела. Мисля, че така е честно и се радвам, че си разменяме опит и преживени сладки моменти. Поздрави и на вас!

      Изтриване