събота, 24 септември 2016 г.

Ябълкова торта с бадеми - Sofficissima




Хайде още една рецепта за начинаещи. Добавката от мен тук са бадемите, но ви уверявам, аромата е неустоим. Може да се приготви и без миксер, само малко по-бавно ще се разбие всичко, но резултата ще е същият.

Запрятайте ръкави и да сладкарстваме.




Необходимите продукти: 3 яйца, 150 гр захар, 300 гр барашно, 1 бакпулвер, 1 ванилия, 1 лимонова кора, поради липсата на лимон в момента, аз използвах лимонова захар на Доктор Йоткер, 100 гр масло, 100 мл прясно мляко, 1 щ сол, 4 ябълки нарязани на ситно. 



Разбийте маслото със захарта. Добавете яйцата едно по едно и  след това прясното мляко. Пресейте брашното с бакпулвера, добавете ванилията и ги смесете за кратко в миксера. 



Накрая добавете и нарязаните ябълки. 



Намажете дъното на тавичка с диаметър 24см с масло или олио. Поръсете с бадемово брашно или блендирани печени бадеми. 



Изсипете сместа и леко разпределете към крайчетата. Поръсете с филирани бадеми. Печете на 180 градуса до суха клечка.


Лесно и много вкусно, просто си отделете 1 час за да си я приготвите. После поканете приятел на кафе и си похапнете с удоволствие!



Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала идеята направете си я сега има ябъки в изибилие.
Споделете с бутоните под публикацията!


Уникална.....


Вече го изядох докато снимам .....



Няма коментари:

Публикуване на коментар