вторник, 20 септември 2016 г.

Какаови кифлички с Рикота



Светкавично бързи кифлички, с приятен какаов вкус и нежна плънка от любими продукти. Рецептата е подходяща за хора алергични към яйца. 




Необходими продукти: 250 гр рикота, 100 мл прясно мляко, 100 мл олио, 100 гр захар, 15 гр бакпулвер, 1 ванилия 2 с л какао, 400-450 гр брашно.




За плънката: круша, нутела орехи, смокиново сладко филирани бадеми. Това беше моят избор но вие можете да си изберете вашите любими плодове и вкусове. 

За глазурата 100 гр бял шоколад, 2 ч л олио, 1 ч л кокосово масло.




Смесете рикотата със захарта, добавете какаото и разбъркайте добре. Добавете олиото и млякото, разбъркайте и накрая добавете на части брашното пресято с бакпулвера. В оригиналната рецепта брашното е 500 грама, но когато аз започнах да го добавям видях че няма да се поеме и ще стане много сбито тесто, затова се спрях на 430 грама. Не месете тестото много дълго защотот ще стане жилаво. Омесеното тесто разделете на 2-3 топки и нарежете, както съм показала тук. 





 Оформете кифличките така, че да не избяга плънката и подредете в тавичка. Аз получих точно 18 кифлички. Печете на 180 градуса за около 25минути. 






Да Ви е сладко!




Ако Ви е харесала идеята, направете си ги и споделете с бутоните под публикацията.







Няма коментари:

Публикуване на коментар