Светкавично бързи кифлички, с приятен какаов вкус и нежна плънка от любими продукти. Рецептата е подходяща за хора алергични към яйца.
Необходими продукти: 250 гр рикота, 100 мл прясно мляко, 100 мл олио, 100 гр захар, 15 гр бакпулвер, 1 ванилия 2 с л какао, 400-450 гр брашно.
За плънката: круша, нутела орехи, смокиново сладко филирани бадеми. Това беше моят избор но вие можете да си изберете вашите любими плодове и вкусове.
За глазурата 100 гр бял шоколад, 2 ч л олио, 1 ч л кокосово масло.
Смесете рикотата със захарта, добавете какаото и разбъркайте добре. Добавете олиото и млякото, разбъркайте и накрая добавете на части брашното пресято с бакпулвера. В оригиналната рецепта брашното е 500 грама, но когато аз започнах да го добавям видях че няма да се поеме и ще стане много сбито тесто, затова се спрях на 430 грама. Не месете тестото много дълго защотот ще стане жилаво. Омесеното тесто разделете на 2-3 топки и нарежете, както съм показала тук.
Оформете кифличките така, че да не избяга плънката и подредете в тавичка. Аз получих точно 18 кифлички. Печете на 180 градуса за около 25минути.
Да Ви е сладко!
Ако Ви е харесала идеята, направете си ги и споделете с бутоните под публикацията.
Няма коментари:
Публикуване на коментар