петък, 23 септември 2016 г.

Бадемови сладки


Аромата на масло и бадеми се разнася навсякъде, и привлича вниманието на всички в къщи. За компания на кафенцето или чая са просто един път. Само снимките не се получиха добре ама, като се заядох, че искам да ги снимам в тази чаша, която става, като огледало и всичко се отразява в нея. Снимах снимах и нищо накрая затова с две -три снимки ще се задоволите. 


Необходимите продукти: 1 яйце, 110 гр масло, 1 вянилия, 1/2 ч ч бадеми белени и леко запечени, 1 ч ч брашно и още малко ако е много меко, 1/4 ч л сода, 1/3 ч чпудра захар. 
За поръсване нарязани бадеми и пудра захар.


Сложете бадемите в блендер и ги смелете. Разбийте маслото с пудрата захар и добавете яйцето. Прибавете брашното, ванилията и содата. омесете на тесто но за кратко. Накрая добавете и бадемите и оформете на тънка плочка във фолио. Сложете тестото в хладилник за 30 минути. Извадете и направете топчета колкото малко орехче. По желание може да намажете с яйце и да поръсите с нарязани бадеми. Другият вариант е да поръсите с пудра захар след изпичане. Пекат се на 200 градуса за кратко, внимавайте да не прегорят.


Да Ви е сладко!
Ако са ви харесали малките ми бадемки, направете си ги и споделете с бутоните под публикацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар