вторник, 5 юли 2016 г.

Хумус


Рецептата за вкусен хумус си открих тук


Необходимите продукти: 1 1/2 ч.ч. сварен нахут (може и от консерва), 1 1/4 ч.л. сусамов тахан, 1/4 ч.ч. прясно изстискан лимонов сок, 4 скилидки чесън, обелени и смачкани, 1 ч.л. кимион(леко запечен в сух тиган) 2 ч л сусам (леко запечен в сух тиган), 1/2 ч.ч. зехтин екстра върджин, сол.

Изцедете нахута и го обелете, люспичките не са приятни ако останат. Сложете в блендер или кухненски робот сусама, чесъна, лимоновия сок и кимиона и разбийте като добавяте по малко вода до получаването на кремообразен сос. Добавете нахута и разбивайте до мека паста. Накрая налейте част от зехтина или вода, сол и разбъркайте. Прехвърлете в чиния, залейте с останалата част от зехтина и поръсете с щипка червен пипер и запечени семенца. За повече свежест, поръсете с пресен магданоз.

Да Ви е сладко!
Ако ви се експериментира, направете и споделете с бутоните под публикацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар