петък, 8 юли 2016 г.

Пилешко с рас ел ханут


Рас ел ханут, до оня ден не бях помирисвала тези подправки, но сега съм се заразила и всеки ден пробвам нова. 


Необходимите продукти: половин пиле, микс от зеленчуци(лук, грах, чушка, царевица, гъби, чесън, моркови и тн.) 1 пресен домат, 2 ч л рас ел ханут, 1 ч ч булгур, сол, зехтин.



Сварете пилето и го обезкостете. Задушете зеленчуците в тиган със зехтин, добавете подправката и разбъркайте. Добавете бульон и оставете на котлона да омекнат зеленчуците. 
***Междувременно сложете булгура с две чаши вода в тенджера и оставете да заври. Щом заври захлупете и оставете така 7-8 минути.***
Когато са готови добавете 1 домат нарязан на ситно, оставете за няколко минути и добавете месото. Две минути и сте готови. 
Сипете булгура в подходяща чиния и  изсипете сместа от зеленчуци и месо върху него, поръсете с пресен магданоз.


Да Ви е слкадко!


Ако Ви е харесала тази моя идея, направете си я и споделете с бутоните под публикацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар