неделя, 3 юли 2016 г.

Летен тиквеник



Случвало ли ви се е да е лято, а да ви се иска нещо по зимно за хапване? 


Е не че е може да се хапва само през зимата, ама тикви сега много няма, та това руло е изпълнимо само ако сте си запазили малко настъргана тиква във фризера, като мен. Аз си замразявам, защото моите домашни много обичат тиквеник и така мога да го правя целогодишно.


Днес обаче реших да направя различен тиквеник, тиквеник руло.


Необходимите продукти: 8 белтъка, 150 гр захар, 1 ч ч брашно, 1 ч л бакпулвер, 7о гр разтопено масло, 1 ванилия, 2 ч ч настъргана тиква, 1 ч ч орехи, и малко захар за поръсване на орехите.

Постелете тавичка с хартия за печене, поръсете орехите и три лъжици захар. Сложете тиквата в тиган с малко олио да се изпари влагата и и да омекне. Разпределете я върху орехите. 
Разбийте белтъците на сняг със захарта, добаветре брашното, ванилията и бакпулвера на части,  като бъркате с шпатула. Накрая добавете и маслото. 
Разпределете сместа върху тиквата и изравнете. Печете във загрята на 190 градуса фурна, най долу във фурната, но не на дъното.


Извадете и обърнете върху кърпа, махнете хартията и завийте на руло докато е горещо. Оставете да се охлади и поръсете с пудра захар.


Може да сервирате леко топло парче руло със плодов сладолед!


Да Ви е сладко!
Ако ви е допаднала идеята направете си я и споделете с бутоните под публикацията. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар