неделя, 17 юли 2016 г.

Навита торта с тиква и фурми




Приготвила съм си тиквено пюре, стои си и чака във фризера. Чуди се на какво ли ще стане :) харесах му една рецепта във интернет, но както винаги си я промених малко.



Необходимите продукти: 6 яйца, 2 ч ч захар, 1 1/3 ч ч пюре от тиква, 2 ч л лимонов сок, 1 12 ч ч брашно, 2 ч л бкпулвер, 2 ч л канела, 1 к л джинджифил, 1 к л индийско орехче, 1 щ сол. 


За крема: 300 гр крема сирене, 1 ч ч фурми, 1 ч ч тиквено пюре, 2 ч л лимонов сок
За намазване на платката: сладко от юбълки и смокини.
За намазване на тортата: мармалад от тиква
За паниране и украса: орехови ядки и бял шоколад.


Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе си две правоъгълни тави с хартия за печене. Ако нямата две пригответе си две хартии като се изпече първата платка бързо я извадете и сложете втората хартия. 
Разбийте яйцата със захарта на крем около 5 минути. Добавете пюрето смесено с лимоновият сок на  части. Добавете сухите съставки на части като бъркате внимателно.
Разделете на две и печете в птавоъгълна тава. до суха клечка. Внимавайте да не се препече. Като го извадите навийте на руло заедно с хартията. Като се охлади нарежете на ленти с широчина на желаната от вас височина на тортата. Всяка лента намажете с много тънък слой сладко и дебел слой крем. Навийте на руло и изправете в тортена чиния. Около първата навивате втората и така докато свършат. Стегнете с ринг и оставете да се охлади за няколко часа. Измажете тортата с мамалад и панирайте с орехови ядки. Украсете по ваше желание.


Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала моята навита торта направете си я и споделете с бутоните под публикацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар