Необходимите продукти: 7-8 белтъка, 120 гр брашно, 300 гр захар, 8 с л олио, 1 щ сол, 1 ч л бакпулвер.
Крем : 1/2 л прясно мляко, 4 с л нишесте, 100 гр шоколад, 50-60 гр масло, 6 с л захар, 1 яйце, 1 ч л ванилов екстракт.
За намазване мармалад от био круши.
Глазура: 100 мл сметана,100 гр черен шоколад.
Глазура: 100 мл сметана,100 гр черен шоколад.
Разбийте белтъците на сняг добавете захарта на части като не спирате бъркането с миксера. когато се усвои всичкото количество захар и стане гъст сняг добавете олиото и разбъркайте добре. Добавете и брашното пресято с бакпулвера. Изсипете в тавичката на печката постлана с хартия за печене. Печете на 180 градуса до златисто. Не препичайте блата защото ще се изсуши и няма да се навие. След като извадите навийте на руло с хартията и една кърпа. След 5-10 минути развийте и махнете хартията. Намажете с мармалада и оствете да попие хубаво. Намажете дебел слой крем и отново завийте на руло. може да увиете в стреч фолио и така да оставите в хладилник. След като стегне залейте с глазура и украсете по желание.
Да Ви е сладко!
Ако ви е харесала моята лятна вкусотия споделете я с бутоните под публикацията.
Няма коментари:
Публикуване на коментар