вторник, 2 януари 2018 г.

Лазаня и тесто за прясна паста


Ето защо е по-добре да си направите всичко сами у дома!
Избирате си яйцата, избирате си брашното, солта и всичко, което искате да влезе във вашата чиния.

Аз избрах това брашно, за да изпробвам и тази марка. Вече бях пробвала и други брашна от Kuchenmeister и ми харесаха.
За направата на прясна пааста в къщи ви трябват малко съставки и желание. Можете да разточите на ръка, но ако имате машинка за паста става още по-лесно. Аз съм много доволна от моята покупка още преди време.
За 5-6 порции лазаня ще са ви необходими: 3 яйца, 300 гр брашно, щипка сол и 1 с л зехтин.



Омесете тестото и оставете да постои 30 минути завито във фолио. През това време си направете сосовете.
Аз направих два един бешамел и един доматен моя си рецепта, по наш вкус.
Необходимите продукти: 300 гр кайма 2 скилидки чесън, зехтин, сол черен пипер, кимион , босилек, 5-6 кисели краставички, 800 мл доматен сок.
Сложете каймата в тиган и я запържете, за да получите малки късчета. Добавете чесъна и доматения сок оставете да се редуцира и добавете подправките. Накрая добавете и ситно нарязаните краставички. Соса ви е готов.

За бешамела ви трябват: 3 с л масло,  3 с л брашно, вода прясно мляко общо около 2 ч ч , 1 ч ч сметана, сол, черен пипер. Запържете брашното в маслото отдръпнете от котлона и добавете водата и млякото. Разбъркайте добре и върнете на котлона. Добавете сол и пипер и накрая сметаната.
Ето че и втория сос е готов.

Допълнително за гарниране микс от сирена моите бяха:150 гр бяло сирене, 100 гр муцарела, 300 гр кашкавал, 100 скаморца, 100 гр топено сирене.

Сглобяването на лазанята е лесно, като сте си приготвили всичко предварително.
Сложете тенджера с вода да заври на котлона.
  Пригответе си тавичка за лазанята, намажете дъното със зехтин. Сложете кора лазаня във врящата вода след минутки тя изплува, готова е вземете я с щипка и я поставете на дъното на тавата. Сложете от доматения сос и поръсете със сирена. Сложете малко от бешамела и продължете с втората кора. Така процедирайте с всички кори. Завършете със сос. Печете на 220 градуса за около 25 минути поръсете обилно с кашкавал и оставете да се разтопи във фурната. След 15 минути може да хапвате. Не бързайте да я нападате от фурната, ще ви се разпадат парчетата. 

От същото тесто може да си направите и спагети талятели и каквото ви се иска.



Да Ви е сладко!
Ако обичате домашна паста значи тази рецепта ще ви хареса със сигурност. 
Направете си я и споделете с бутоните под публикацията.


Няма коментари:

Публикуване на коментар