Хайде и с цвекло да ви покажа! За съжаление прекрасния розов цвят на цвеклото се променя при печене, но нищо и така е добре.
Необходимите породукти: 85 гр пюре от печено цвекло, 95 мл вода, 9 гр сол, 250 гр бяло брашно на Екосем, 100 гр квас, 3 с л олио.
Сложете пюрето и водата в купа добавете брашното и омесете колкото да се получи топка. Оставете за 30 минути. Добавете кваса и омесете добре за около 5-6 минути. Оставете за 30 минути и добавете солта и олиото. Оставете отново за 30 минути. Разтегнете и прегънете няколо пъти и оставете за 30 минути. Направете поне три разпъвания през 30 минути. Оставете за 3 часа да втаса и оформете. Оставете да втаса във форма за една нощ на студено.

Преместете на стайна температура поне за 1 час и след това печете. Затоплете фурната на 230 градуса. Обърнете и наравете разрези както ви харесва.




Захлупете и печете за 20 минути, след това намалете на 180 градуса и печете още 15 минути. За да стане по нежна коричката напръсквайте от време на време с вода и сложете купичка с вода на дъното на фурната.
След като извадите от фурната оставете да се охлади върху решетка.
Ако се престрашите да се захванете с правенето на квасен хляб, гарантирам, че оттърване няма. Това е заразно вкусно!

Едана такава филийка в тостера и след това намазана обилно с масло и малко мед е нещо уникално.
И със сиренце е върхът.....
Няма коментари:
Публикуване на коментар