четвъртък, 4 януари 2018 г.

Шоколадови пицети - Chocolate Pizzettes




Една богата рецепта, много, много богата. Не само, като скъпи съставки, а и като аромати, текстура и емоция. Да, да емоция хапваш и се разтапяш!
Подходяща е за специални поводи, като рожден ден нова година или имен ден. 



Аз реших да ги изпробвам малко преди имения ден на мъжа ми за, който обикновено се събираме повечко хора. Сега ми се иска да изненадам гостите с нови сладки. Иска ми се, като ги опитат и да ахнат. Ще видим дали ще получа този резултат. А сега ви предлагам да запретнем ръкави и да си ги направим.


Необходимите продукти: 4 ч ч брашно, 1 ч л бакпулвер, 1 ч ч какао, 2 ч л канела, 1 ч л бахар, 1 ч л карамфил, 1 3/4 ч ч захар, 1 голямо яйце, 340 гр натурален шоколад, 1/3 ч ч олио, 1 ч ч горещо кафе, 2 ч ч нарязани бадеми.

За глазура: 340 гр шоколад, 2 с л сметана. Аз направих друго тъй като са много шоколадови реших да украся с бял шоколад който да е полек и да си личи по бисквитките. 100 гр бял шоколад, 1 ч л кокосово масло, 1/2 ч л какаово масло. Разтопих и темперирах после с корнет украсих сладките.


Смесете всички сухи съставки в голяма купа. Сложете шоколада в купа и залейте с горещото кафе. Разбъркайте да се разтопи напълно. Добавете олиото и яйцето и разбийте със тел. Прибавете на части сухите съставки и накрая омесете на ръка.  Разделете тестото на 4 топки, направете фитил от всяка топка и нарежете на хапки по 2 см. Подредете в тава с хартия на дъното. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 7 минути. Извадете и охладете напълно преди да ги залеете с глазурата. Въпреки че ако питате мен хич не им трябва глазура на тези пицети. Толкова са богати на вкус и аромат!!!



Разтопете шоколада на водна баня и добавете сметаната. Оставете да се охлади, като разбърквате периодично. Готово сега вземате всяка сладка и потапяте в шоколадовата баня. Подреждате върху хартия за печене и оставяте да се втвърди шоколада.



Да Ви е сладко!



Ако Ви е харесала идеята за моите сладки направете си ги и споделете с бутоните под публикацията.



Можете да съхранявате няколко дни в добре затворена кутия, могат дори да бъдат замразявани, но без глазурата.





For the cookies:
  • 4 Cups Unbleached all-purpose flour
  • 1 teaspoon Heaping, baking powder
  • 1 Cup Unsweetened cocoa powder
  • 2 teaspoon Cinnamon
  • 1 teaspoon Allspice
  • 1 teaspoon Ground cloves
  • 1 3/4 Cups Sugar
  • 1 Large egg
  • 1 ,12 ounce bag Semi-sweet chocolate chips
  • 1/3 Cup Canola oil
  • 1 Cup Hot coffee
  • 2 Cups Toasted almonds ,chopped
Chocolate coating
  • 1 ,12 ounce bag Semi sweet chocolate chips
  • 1-2 Tablespoons Shortening
  1. Preheat oven to 400 Degrees F.
For the cookies:
  1. In a medium bowl mix together, flour, cocoa powder, baking powder, cinnamon, allspice, cloves and sugar. Set aside.
  2. Place chocolate chips in a large mixing bowl and pour hot coffee over them. Let sit for one minute then stir to melt the chocolate. Add oil to the mixture and beat with an electric hand mixer to incorporate. Mix in the egg.
  3. Gradually add your dry ingredients into the wet to form a dough. Once well combined mix in your chopped almonds.
  4. Roll dough into logs (in several batches) and cut at an angle into 1 inch slices.
  5. Place cookie slices on your cookie sheet about an inch apart.
  6. Bake for 7 minutes. Remove to a cooling rack and cool cookies completely.
For the melted chocolate topping:
  1. In the top of a double boiler over simmering water, melt chocolate chips until smooth. Add 1-2 tablespoons of shortening to chocolate to thin out for easier dipping.
  2. Once cooled, dip tops of cookies in melted chocolate and place back on cooling rack until chocolate has set.
Recipe Notes
*Can be frozen but do so without the chocolate topping.  Thaw completely and dip in the chocolate the day you will be serving them for the best results.



2 коментара:

  1. Аз обещавам да ахкам, (ако успея между две сладки), само да съм сред опиталите ги:))
    Записвам ги за повод, благодаря!

    ОтговорИзтриване