понеделник, 30 януари 2017 г.

Бърза шоколадова торта с банани



Хапва ли ви се тортичка? А прави ли ви се такава?
Май повече са тези които искат да хапнат :)
Нищо тази торта е супер лесна, така че може да си я спретнете за нула време.



Необходимите продукти : 1 яйце, 1 жълък, 1 ванилия, 100 гр захар, 1/2 ч ч брашно, 1/4 ч ч шоколадов чипс(или натрошен шоколад), 1/4 ч ч какао, 1/2 ч л бакпулвер, 55 гр масло, 1/4 ч л сода 1 щ сол 1 1/4 с л олио, 1/4 ч ч кисело мляко, 1/4 ч ч гореща вода.


Подгответе малка форма (диаметър = 16см) за торта с подвижен борд. Намажете я с масло и сложете хартия на дъното.
Смесете всички сухи съставки в купа. 
Сложете маслото, олиото и шоколадовият чипс в купа и разтопете на водна баня или микровълова печка. 
Разбийте яйцата със захарта на крем, добавете шоколадовата смес и разбъркайте внимателно на най- бавната скорост. 
Добавете млякото и отново леко разбъркайте. 
Половината от сухата смес и разбъркайте с шпатула. 

Горещата вода и последно остатъка от сухите съставки. Изсипете във подготвената форма за печене. Печете на 180 градуса до суха клечка.

За крема: 200 мл сметана, 200 гр шоколад, 200 гр крема сирене, 1 с л шоколадов крем с аромат на портокали. Последният е много важен за аромата на цялата торта.
Загрейте сметаната и залейте шоколада с нея. Разбъркайте докато сместа стане гладка. Оставете да се охлади за 10-15 минути.
Разбъркайте кремата сирене с шпатула, добавете шоколадовият крем. След това добавете и 2/3 от охладеният ганаш. разбъркайте отново с шпатула.

За допълнително гарниране 1 банан, 1/2 ч ванилови ябълки.


Охладеният блат разделете на два по-тънки. Сглобете тортата като редувате: блат, сладко, крем, банан, крем, блат. Измажете тортата с крем, залейте с ганаш и  украсете по желание.



Да Ви е сладлко!



Ако ви е харесала моята тортичка, направете си я и споделете с бутоните под публикацията!

Няма коментари:

Публикуване на коментар