Едно от най-лесните и най-приятни сладка което можете да направите дори и през зимата когато имате ябълки в излишък.
Необходимите продукти: 2 кг ябълки, 1,5 захар, 1 шушулка ванилия, 3 с л глюкоза, 1 щ лимонена киселина.
Измитите ябълки се обелват и нарязват на малки парченца като за мусака. Слагат се в тенджера със захарта и една чаша вода. Като заври котлона се намаля и се добавя ванилията. Така си ври бавно до желаната гъстота. Добавя се глюкозата и точно преди да се махне от котлона се слага и лимонената киселина. Докато е горещо се слага в сухи бурканчета и се затваря.
Това е всичко, бързо и лесно но пък е толкова ароматно и вкусно. Става за всичко каквото се сетите и за сладкиши и за палачинки и за торти. Аз съм го използвала в над 20 рецепти.
Да Ви е сладко!
Ако Ви е харесало направете си го и споделете с бутоните под публикацията в любимата си мрежа!
Няма коментари:
Публикуване на коментар