събота, 28 януари 2017 г.

Баница с праз и сирене


Случвало ли ви се е да се чудите какво да си сготвите да и хапнете и просто да идете в магазина и да си купите нещо на промоция. Така стана с тази баница, като видях че има кори на промоция си взех едни и докато се чудих с какво да ги направя отидох до терасата и видях праза къде ми стои мирно и кротко в ъгъла, и чака да се сетя за него цяла зима. Та така грабнах 3 стръка и остатъка от случката е понадолу в поста :) 


Необходимите продукти: 1 пак точени кори, 4 яйца, 3 стръка праз, олио, 250 мл кисело мляко, 1 ч л сода, 250 гр сирене, 50 гр масло, щ черен пипер, щ сол.


Почистете и нарежете праза на ситно, задушете го в дълбок тиган докато омекне. Добавете солта малко водичка  и оставете да изври, накрая добавете щипка черен пипер и маслото.  В купаа натрошете сиренето и сложете яйцата и киселото мляко със содата. и накрая добавете леко охладеният праз. Разбъркайте добре и с получената смес намажете обилно една кора. Нагънете я като хармоника и я поставете изправена със сместа нагоре. По същият начин направете всички останали кори (моите бяха седем) и накрая намажете с останалата плънка. Може да се поръси по желание с нигела или сусам, аз забравих и се ядосах, но и без сусам ще го хапнем. 


Да ви е сладко!


Ако ви е харесала идеята за по-различна баница с праз, заповядайте направете си я и споделете с бутоните под публикацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар