сряда, 30 септември 2015 г.

Ябълкова торта с маскарпоне


Бърза торта с малко съставки за всякакви поводи. Можете да се развихрите относно плодовете и да я направите с каквито плодове имате. 


Аз си купих ябълки в по-голямо количество и реших да направя ябълково сладко с ванилия. Това е нещо уникално като аромат и вкус. Без много обяснения ако решите да си направите такова просто сложете шушулка ванилия в сладкото и ще разберете за какво Ви говоря.


Можете да използвате такова сладко веднага в сладкиши или да си го затворите в бурканчета. Във вторият случай трябва да добавите малко лимонена киселина.


А сега за тортата! Когато, нямам много време за мотане в кухнята правя изпитани рецепти за да съм сигурна че ще стане. Така е и с този лесен блат който съм използвала вече доста в тортите си.


Необходимите продукти: 4 яйца, 100 гр захар, 120 гр брашно, 1 ч л бакпулвер, 40 мл вода, 30-40 мл олио, 1 ванилия, 1/2 ч л лимонена кора.


За сиропиране сок от ябълковото сладко с ванилия. Когато го правя за директна консумация както в случая не го правя много гъсто.
За крема:250 гр маскарпоне, 200 мл течна сметана, 2 - 3 с л пудра захар, лимонова кора.
Допълнително за гарниране: замразени или пресни малини, кокосови стърготини, бял шоколад и сушени червени боровинки. 


Яйцата се разбиват със захарта и се добавят ванилията и лимоновата кора. След това на части се прибавя брашното с бакпулвера и водата. Изсипете сместа в тавичка или форма за торта с подвижен борд. Печете в загрята фурна на 180 градуса. Печете до златисто или до суха клечка. 


След като се охлади напълно разделете на две за да получите два еднакви блата. Поставете в чиния и сиропирайте. Подредете един ред ябълки и намажете един пласт крем. Поръсете с малини и сложете вторият блат. Отново сиропирайте и намажете с крем. 
О, щях да забравя крема е най-лесен от всичко. Разбъркайте с шпатула маскарпонето със захарта и добавете малко лимонова кора. Разбийте сметаната и я добавете внимателно към маскарпонето. Разбъркайте и крема е готов. 


Оставете са де охлади и стегне в хладилник поне за два часа. Украсете по желание с кокосови стърготини, плодове или бял шоколад. Аз сложих всичко за разкош.


Да Ви е сладко!
Ако Ви е харесала лесната и вкусна торта споделете я и си я направете!


Няма коментари:

Публикуване на коментар