вторник, 22 септември 2015 г.

Лучена яхния с пилешко


Много се ядосвам когато вечер трябва да снимам нещо вкусно и снимките ми стават ужасни. Така се случи с тази яхния два пъти я готвя вече по тази рецепта и все вечер снимам, съответно снимките с телефон не стават хубави вечер, но ако ми се доверите ще си хапнете страхотна яхния. 

Необходимите продукти: 1 кг пилешко месо, 1/3 ч.ч. мазнина, 800 г кромид лук или праз лук, 1 ч.л. брашно, 2 с.л. доматено пюре, 500 г стерилизирани или пресни домати, 1 ч.л. червен пипер, 1 клонче чубрица, може и стрита, 1/2 ч.ч. вино, 10 г масло, 2 бр. дафинов лист магданоз, сол, черен пипер.


Месото се нарязва на хапки, запържва леко в мазнина и се изважда. В същата мазнина се запържва нарязания на ситно лук. Прибавят се разреденото с малко вода доматено пюре и червения пипер. Връща се запърженото месо. Слагат се останалите подправки без магданоза, малко топла вода и виното. Ястието къкри почти до готовност, тогава се прибавят доматите и леко запеченото брашно, което се размива предварително със сос от гозбата. Преди да се свали гозбата от котлона, се пуска бучката масло и се поръсва с магданоза.


Да Ви е сладко!

Споделете с бутоните под публикацията, рецептата си заслужава да се сготви от повече хора!

Няма коментари:

Публикуване на коментар