вторник, 21 април 2015 г.

Кекс с фъстъчено масло и кокос



Една вечер у дома без десерт и вече се забелязва липсата. Затова набързо спретнах този кекс. Направете си го защото иначе ще изпуснете да се насладите на неустоимо удоволствие.



Идеята за този кекс дойде от тук SAMOA BUNDT CAKE  и реших да си направя съвсем мънички промени, но се получи страхотен вкус. 


Необходимите продукти: 2 яйца, 1 ч ч кафява захар мусковадо, 1/2 ч ч фъстъчено олио, 2 с л фъстъчено масло, 3/4 ч ч брашно, 3/4 ч л бакпулвер, 1/2 ч л сода, 1 щ сол, 1/2 ч ч прясно мляко.

За втората смес: 1 яйце, 1 ч ч захар, 1/4 ч ч какао, 1 ч ч брашно, 1 ванилия, 1/4 ч ч фъстъчено олио, 3/4 ч ч прясно мляко, 1/2 ч л сода, 3/4 ч л бакпулвер, 1 щ сол.

За глазура:  100 бял шоколад и препечен кокос и филирани бадеми.


Разбийте яйцата със захарта на крем и добавете олиото и фъстъченото масло. Смесете брашното с ванилията, бакпулвера и содата. Добавете на части млякото като редувате с брашното. 

По същия начин направете и втората смес. Във форма намазана с масло и поръсена с брашно изсипете част от какаовата смес и върху нея част от фъстъчената. Така докато свършат двете смеси.
Печете на 170 градуса до суха клечка.


Разтопения бял шоколад намажете върху кекса и поръсете с препечен кокос и бадеми.



Да Ви е сладко!


А днес щях да съм на диета .... друг път!


Ако Ви е харесала рецептата споделете я с бутоните в която мрежа ви се иска!


Няма коментари:

Публикуване на коментар