сряда, 25 март 2015 г.

Пухкави хлебчета с плодов пълнеж



Като Видях тези красоти на Луси реших, че ще ги правя, как да им устоиш! 

Необходимите продукти за тестото: 2 ч ч брашно, 15 гр прясна мая, 50 мл течна сметана, 30 гр масло, 2 с.л. зехтин, 150 мл прясно мляко, 3 с л захар, 1 яйце, 1 ванилия, щипка сол.

За плънката:3 бр ябълки,200 гр захар, 1/2 ванилена шушулка, по желание може да добавите орехи. Сложете ябълката на малки парченца със захарта, 3 с л вода и шушулката да заври.

Още пудра захар за поръсване.


Сложете 100 мл затоплено мляко с 2 с.л. от захарта, 2 с.л. от брашното и маята. разбъркайте хубаво, докато маята се разтвори. Оставяме на топло да шупне.
През това време разбийте яйцето, постепенно прибавете и останалите продукти захарта, млякото, разтопеното масло и сметаната. Пресейте  брашното и сложете останалите сухи продукти - сол и ванилия. Изсипете яйчената смес и шупналата мая и  омесете. Добавете и зехтина.
За тестото ни е необходимо още малко брашно за доомесване на меко, но нелепнещо тесто. Прехвърлете в съвсем леко намаслен съд и оставете на топло за да се надигне. Ще отнеме около 40 минути до 1 час. 
Плънката може да бъде по желание, ябълките, начукани орехи, малко захар и канела. В зависимост от ябълките, техния сорт и вашите предпочитания, можете да загреете ябълките със захарта на котлона за кратко. Така ще получите по-мек пълнеж, с консистенция на сладко. 
И така, оставете нарязания плод заедно със захарта и останалите продукти да поемат от ароматите и да пуснат своя сок. Готовото тесто прехвърляме върху лека набрашнена повърхност. Разделяте тестото на три части. Всяка от тях разточвате на кръг, който разрязвате на четири равни части.
На всяко от образувалите се триъгълничета направете три разреза по дължина. 
Сложете част от плънката и завийте първо от едната страна, а после и от другата. Хлебчетата редим в тавичка и оставяме да се надигнат за около 20 минути. След това печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за още 20 минути или до готовност. Поръсете с пудра захар още докато са топли.


Да Ви е сладко!


 Ако Ви е харесала рецептата споделете я с бутоните в която мрежа Ви се иска!

Няма коментари:

Публикуване на коментар