сряда, 11 март 2015 г.

Белгийски сладкиш





1



2



3
и вече си имате страхотен сладкиш, лесен и вкусен!
По рецептите от старото време. След като съм направила вече стотици рецепти по рецепти от нета , реших да ви изненадам с една много стара рецепта. Историята на тази рецепта е от преди много години, когато бях още първи клас. Тогава беше време, в което нямаше много интересни неща в сладкарниците и майките ни правеха уникални сладкиши у дома. Тази рецепта приготвихме на един празник в училище на който всички трябваше да занесат по нещо приготвено в къщи. Аз занесох този сладкиш и обрах точките. Благодаря на моята леля за рецептата която ни даде още преди 35 години!



Необходимите продукти: 2 с л какао, 1 1/2 ч ч захар, 1 кисело мляко (рецептата е за 1 буркан а тогава бяха по 500 мл), 1 ч ч без един пръст олио, 2 1/2 ч ч брашно, 1 кафяна лъжичка с връх сода.
Разбива се добре и се пече на 180 градуса до суха клечка. След като се извади се надупчва на "често". 


  
Сироп: 1 1/2 ч ч вода, 3/4 ч чзахар оставете да ври 5 минути. и сиропирайте блата.

Маслен крем : 125 гр масло, 1 жълтък, 1 ч ч пудра захар - разбива се добре.
Млечен крем : 500 мл прясно мляко,2 с л захар, 2 с л брашно, 1 ванилия. Млечният крем става много гъст, смесва се с масления.


 Намажете сладкиша внимателно и украсете по желание. Аз го направих в ринг докато стегне крема и хване малко коричка. Поръсих с какао и бял шоколад. 
Да Ви  е сладко! 


 Ако Ви е харесала рецептата споделете я с бутоните в която мрежа Ви се иска!


1 коментар: