събота, 21 март 2015 г.

Крем карамел - с добавки




След провала на крем карамел в Мастър шеф щерката реши да си направи презентация на крем карамела.
Малко кафяви точици из крема ама за сметка на това пък какъв аромат се носи.

Необходимите продукти : 6 яйца, 10 с л захар, 1 л прясно мляко, шушулка ванилия. За карамела 10 с л захар.
За украсата: препечен кокос, разтопен бял шоколад, стърготини шарен шоколад.

Разбийте на ръка яйцата със захарта, затоплете млякото леко и го добавете към яйцата. Добавете ванилията. Прецедете сместа.
За да направите супер карамел сложете половината захар в касерола и загрейте. Без да бъркате с лъжица раздрусайте леко касеролата, като вземе да се топи. Когато се стопи добавете втората половина от захарта и отново само с подрусване без бъркане разтопете карамела. Разпределете по една лъжица карамел във всички чашки. Подредете ги в тава. 
Залейте с яйчената смес всяка чашка :) до 2/3 от обема. Внимателно пренесете таватв във фурната и чак тогава налейте водата най-лесно става с кана или чайник. Сложете вода колкото да покрие 2/3 от височината на чашките или на нивото на яйчната смес. Пуснете фурната на 150 градуса и печете до зачервяване. Оставете крема да се охлади във фурната на отворена врата. След това извадете чашките една по една и сложете в хладилник. 

Да Ви е сладко!

2 коментара: