Историята на тези понички е дълга, но на кратко звучи така разказана от моя съпруг. "Като малки много обичахме баба да ни прави такива понички и си представяхме, че ги продаваме на плажа." Нашата баба да е жива и здрава още ни радва с вкусотии, но сега е ред на нас да и ги правим по-често.
Как Ви се струва? Ще вървят ли по левче шишчето? Хи-хи-хи!
А сега сериозно ви предлагам рецепта, лесна, бърза, вкусна.
Необходимите продукти: 2 яйца 1 кисело мляко, 1 ч л сода, 5 с л олио, 5 с л захар, 1 щ сол, брашно около 1 кг.
Замесете меко тесто, оставете го за 15 минути и разточете на кора с дебелина 6-7 мм. Изрежете кръгчета с диаметър 3-4 см най-много. Пържете в дълбок тиган с олио. до златисто. Поднесете с пудра захар и сладко.
Грабвам си поне две шишчита, ама да попитам, после си са нанизани или преди пърженето?
ОтговорИзтриванеНанизват се след като се изпържат за играчка на децата :)
Изтриване