събота, 22 ноември 2014 г.

Медени линцери


Започвам пробването на коледни вкусотии! Номер първи в листата тази година са тези медени линцерчета, които се получиха супер мекички и вкусни.




Необходимите продукти: 2 яйца, 200 гр захар, 5 с л масло, 1 ч л канела, 1 ч л сода, 3 с л мед, брашно за меко тесто което може да се точи (около 3 ч ч). 


Сложете яйцата със захарта на котлона и разбийте докато се стопи захарта. Добавете меда и останалите продукти без брашното. Когато всичко се разтвори махнете от котлона и оставете за пет минути. Добавете брашното и омесете тестото, разделете го на 4 топки. Оставете го за 5-10 минути и разточете върху хартия на много тънка кора около 3-4 мм. избодете фигурки и оберете изрезките. Сложете сладките в загрята фурна и печете до златисто кафяво. През това време разточете втората кора. 
След кат се изпекат внимателно ги отстранете от хартията и като изстинат ги залепете с мармалад. Украсете с шоколад отстрани и потопете в настъргани орехи. 


Да Ви е сладко!



10 коментара:

  1. Чудесно начало на сладкоправенето!

    ОтговорИзтриване
  2. Каква е содата? Амонячна ии хлебна?

    ОтговорИзтриване
  3. Какво масло ползвате-олио или краве масло. Аз правя но все стават твърди. Благодаря

    ОтговорИзтриване
  4. Ползвам масло немско или хубаво българско има едно в кутийки в Лидл Мандраджийско :) Не прекалявайте с брашното и не препичайте и ще станат страхотни са :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ей,сладури,много странна рецепта,Как слагаме яйцата и захарта на котлона.Да ги пържим ли

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Слага се на котлона и се бърка да се разтопи захарта не се загрява много :) няма да се опекат споко!

      Изтриване
  6. Правихб ги няколко пъти. Винаги с перфектен резултат. И нищо, че е лято, днес мисля отново да направя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много съм щастлива че рецептата ви хресва и си ги правите :) Поздрави от мен !

      Изтриване