вторник, 11 ноември 2014 г.

Cinnamon Roll - Спондж канелени ролца



След като направих корейския хляб разглеждах много рецепти и видях, че правят и сладък вариант с плънка, тук ви слагам линк към оригиналната рецепта, а аз ще ви напиша моята.  http://accuisinedairy.blogspot.com/search/label/Bread 
http://accuisinedairy.blogspot.com/2013/04/cinnamon-roll.html
Получиха се много вкусни рулца и с удоволствие ще ги споделя.

Необходимите продукти: 250 мл вода, 50-60 гр брашно, 1/2 кубче мая, 500 грама брашно, 2 яйца 100 гр захар, 2 ванилии, 50 мл олио, 200 мл кисело мляко.
За плънката: 1 ч ч (250 мл) мармалад от сини сливи, 1ч ч орехи, канела, 100 гр кафява захар.
За намазване: яйце
За поръсване пудра захар и ганаш




Първо си направете пареното тесто. Сложете водата да заври и като заври сложете брашното бъркайте докато се получи гладка каша, ако стане на бучки го пасирайте няма проблем. Оставете да се охлади.
След това замесете с останалите продукти на меко тесто,  ако много лепне добавете малко брашно но не много и оставете да втаса. Може да се остави в хладилник за една нощ аз така го направих. След това го изваждате и оставяте да се стопли малко, разточвате го на дебела кора около 7-9 мм  и го намазвате с олио. Намазвате с мармалад и поръсвате със захар, орехи,канела. Навивате на руло и режете с конец много лесно става. може и с нож но се сплесква.
 Подреждате в тавата с хартия на дъното, мажете с яйце и поръсвате със захар. Оставете последно да се понавдигне и печете в загрята на 180 градуса фурна.


Като го извадите го наръсвате с пудра захар и го напръсквате с ганаш.


Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар