сряда, 5 ноември 2014 г.

Торта за шампиони



Една торта за малките шампионки от Австрия.




Необходимите продукти: 2 яйца, 1 с л амонячна сода (размита в малко топла вода), 1 винена чаша захар, 1 с л краве масло, брашно за меко тесто (около 2 ч ч по 200 мл).
Омесва се меко тесто за точене. Разделя се на 10 топки от които се точат кори. Трябва да се разточи много тънко върху хартия, почти 2 мм. Надупчете с вилица за да се навдигнат по-равномерно. Пекат се на предварително загрята на 190 фурна, като се внимава да не изгорят. Признавам си последният го препекох, което стана причина да остане по-сух. 


За крема: 0,5 л прясно мляко, 3 с л какао, 3 с л брашно, 1 ванилия, 6 с л пудра захар, 200 гр масло.
Загрейте млякото, размесете добре какаото,брашното и ванилията с малко студено мляко. Добавете гладката смес към останалото мляко и сварете млечен крем. Оставете да изстине напълно и  смесете с масленият крем. За него разбийте маслото с пудрата захар на пухкав крем. 
Това по рецептата но според мен и трябва малко повечко крем.


Ябълково сладко: 3-4 ябълки, 1 ч ч захар.
Обелете и нарежете на кубчета, сложете в тенджерка и варете със захарта и 50 мл вода на слаб огън да поомекнат ябълките.

За глазура: 100 гр черен шоколад, 100 мл сметана.
За украса: 100 гр черен шоколад за разтопяване и шоколадови стърготини


Сглобете тортата като редувате блат -крем - по средата на блатовете ябълково сладко- блат- крем ....Измажете я добре и я оставете да стегне в хладилник. Залейте с глазурата и украсете със стърготини и шоколадови пръски.


Да Ви е сладко!



Та в заключение , внимавайте с печенето на блатовете и направете повечко крем!



Няма коментари:

Публикуване на коментар