сряда, 18 септември 2013 г.

Родопска закуска




В малката къщичка на моята баба всеки празник ухаеше на топла питка. Сега когато у нас заухае на вкусен домашен хляб се сещам за думите на баба "Ако можеш баба да си месиш и правиш, децата ти ще ядат, ако не можеш няма да ядат" Едва ли милата ми баба си е мислела че децата на жените, които не месят стоят гладни. Имала е в предвид че ще ядат това, което аз ям, топличка и мекичка питка. 


Пак се отплеснах по питките. Тук е време да напиша простичка рецепта за родопската закуска, която и моите деца заобичаха.  


Необходимите продукти: 300-350 гр извара, 1 майонеза, сол на вкус, 1 скилидка чесън, 1 ч л подправки ( аз си правя микс от червен пипер, черен пипер, кимион, къри), 10 ореха настъргани или натрошени по желание. Можете да прибавите подправки по ваш вкус аз гледам да не са пикантни заради децата.


Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар