четвъртък, 19 септември 2013 г.

Плетен тутманик с кисело мляко


Не и върви на тази публикация, добавих снимки и си изтрих текста.
Така че сега има снимки без обяснения, дано е ясно на всички, начина на оплитане.  


Необходимите продукти: 1 кисело мляко, 1 яйце, 20 гр мая, 1 с л захар, 1 ч л сол, 800 гр брашно. За плънката: 300 гр сирене, 100 гр масло. 
За намазване: 1 яйце.


Тестото се прави като за питка.


Маята се разтваря в млякото с захарта и малко брашно. Оставя се да се навдигне. Добавят се останалите продукти и се омесва еластично тесто.


Оставя се да удвои обема си и се разточва на дълга тясна кора. Правят се разрези по средата. 


След като се изплете се обръща и се слагат лентичка тесто да не избяга сиренцето през дупките.





Завива се на охлювче и се оставя да втаса в тавичка.



След като втаса се намазва с яйце и се пече на 180 градуса около 55 минути. 







Да Ви е сладко!



4 коментара:

  1. Това не може да е тутманик - това е просто произведение на изкуството... Изпитах истинско удоволствие докато разглеждах рецептата и най-вече снимките направени стъпка по стъпка! Благодаря ти за насладата, която ми достави!

    ОтговорИзтриване