понеделник, 30 септември 2013 г.

Есенен гювеч





Един вкусен гювеч с последните зеленчуци от градината.


Необходимите продукти: 2 домашни пилешки бутчета, 1 кг картофи, 2 моркова,1 глава лук, 1 патладжан, 3-4 гъби, 2 червени чушки, 2 зелени чушки, 1 връзка магданоз, 1 скилидка чесън, 1 ч л червен пипер, 200 мл доматен сок, 200 мл вода, 1 с л сол(или на вкус), чубрица, олио.



Измийте и подсушете бутчетата. Запържете ги от всички страни за да се запечатат соковете в тях. Извадете месото и сложете за 30 секунди червеният пипер в олиото, залейте с доматеният сок и оставете за две минути да поври. Добавете солта.


Измийте зеленчуците и ги нарежете на едри парчета за да не се скашкат при дългото готвене.
Сложете всички зеленчуци в гювеча и залейте с доматеният сок. Разбъркайте добре и добавете магданоза. Сложете месото като леко го заровите в зеленчуци. Сипете водата похлупете с капак и печете на 200 градуса за 1 час и половина. Ако оставите още час в топлата фурна преди да сервирате ще е супер. 


Поднесете с пресен магданоз.  Ей такива ги харесвам да станат целички картофките, като ги хапнеш се размазват като масло. Но е много важно и картофите да са хубави, по възможност родопски.

Да Ви е сладко!


1 коментар:

  1. Много апетитно! С удоволствие бих си хапнала!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване