вторник, 18 декември 2012 г.

" Снежна цветна фантазия "
         Колкото и да ми е коледно, и сега да се ядат по-други сладкиши, ми се прииска и  нещо по лекичко. След като направих сладки с фъстъци не ми беше свършило вдъхновението за деня. Това руло е специално, нежно като един много специален човек на когото го посвещавам.  Имам и друго руло наречено Лили затова ще го оставя като канелено руло за сега, и ще дам възможност на Лили да го кръсти.

 "  Хубавите неща стават винаги от самосебе си и нашето име така се получи....Благодаря ти Любче за милия жест и за вкусната изненада . " Лили Глухова


Необходимите продукти: 3 яйца,1 щ сол, 100 гр захар, 100 гр брашно, 1 ч л бакпулвер, 1 ч л канела, 1 ч л джинджифил.


За крема :400 мл квасена сметана, 1 ч сладко от праскови, 2 ч л  лимонови корички, 2 желатина, 1 есенция цитрус.

                                 
За глазурата: сметана , пудра захар и захаросани микс корички.Разделете белтъците от жълтъците и ги разбийте по отделно. Белтъците с щ сол на гъст сняг, а жълтъците със захарта на крем. Смесете ги и добавете сухите съставки. Печете върху хартия на 180 градуса , за 10 минути според фурната. След кат извадите платката я навийте и оставете за малко да се охлади. След това намажете обилно с крем и завийте на руло, аз си помогнах с алуминиево фолио. Оставете да се стегне крема за 2-3 часа.


Украсете със сметаната и може да нападате, ако не ви е жал да го разрежете. Да Ви е сладко!Няма коментари:

Публикуване на коментар