понеделник, 13 август 2012 г.

Зеленчукови рулца с крем от сирене


Така преди известно време се ровех да намеря нещо свежо и семпло за хапване с тиквички и попаднах пак на рецепта на Йоли , знам че рецептите и са страхотни и веднага запретнах ръкави .
Тиквички 4 броя, 50г брашно, 50г масло,200 мл прясно мляко, яйца, 200г сирене (може да е бяло или друго твърдо сирене, аз сложих и кашкавал), песто сол черен пипер . Тиквичките се почистват и нарязват на филийки , изпичат се за кратко на грил тиган, след това всяка филийка се намазва с малко песто слага се 1 лъжица от крема и се завива на рулце.
Крем :маслото се разтопява в тиган прибавя се брашното леко се запържва и се добавя горещото мляко , разбърква се хубаво да се получи гладък крем добавят се сирената и крема е готов
Подреждат се в тавичка и се пекат 30мин на 180градуса.


Това е оригиналната рецепта на Йоли:   http://yoli-www.blogspot.com/2011/02/blog-post.html


Аз направих рулцата само от тиквички защото нямах патладжани още не бяха станали в градината. Много обичам да си прибавям нещо към всяка рецепта и тук това беше моето прясно песто . Сервирах с кисело мляко леко подправено с домашно прясно песто, но по-различно с повече магданоз и копър вместо с босилек стана прекрасно.


С тази рецепта участвам в колекцията време за тиквички и патладжани !



Няма коментари:

Публикуване на коментар