петък, 10 август 2012 г.

Руло Кафе


Това Сладко изкушение е толкова нежно и приятно, че ще се влюбите в него от първата хапка .



За блата са ви нужни: 2яйца и един жълтък, 3с.л. захар, 50гр. брашно, 2 ванилии. Яйцата се разбиват със захарта на гъст крем, добавят се брашното и ванилията.Внимателно се разбърква за да не спадне .

За украсата:1 белтък, 1ч.л. захар, 1ч.л. брашно,1ч.л.какао,1 ч.л.масло. Всичко се разбърква добре и се изсипва в малък пош с тънък накрайник.
Върху хартия за печене се рисуват кафени зрънца и каквото ви е на сърце. Хартията се слага за кратко във фризера да стегне украсата. Внимавайте ако правите надписи , ако забелязвате на снимките моите надписи са огледални не ,че не стават за ядене ама :))))


 След като е готова се изсипва сместа за блата и се пече във загрята 170 градуса до леко зачервяване. Навийте го докато е топло за да се прегъне блата без да се троши. Когато е почти изстинало отстранете хартията и намажете с крема .
За крема :200мл сметана , 100гр маскарпоне 100гр. шоколад, 1 ч.л. нес кафе, 100гр. масло, 2ч.пудра захар.
 Сметаната се разбива към нея се добавя маскарпонето и маслото предварително разбити на лек крем с пудрата. Шоколада се разтопява с 50мл сметана и се добавя внимателно към крема. Кафето се разбърква 1 кафена лъжичка вода и се добавя към пухкавия крем.



Завийте рулото в алуминиево фолио и оставете в хладилник да се охлади напълно.

 Насладете се  на рулото с чаша уханно кафе и помечтайте за почивка на любимото си място.

Това е допотопната техника с която снимам и ви показвам моите творения много ме изнервя понякога ама какво да се прави :) докато се накани да качи снимките рулцето в чинийката ми изчезна .

Няма коментари:

Публикуване на коментар