вторник, 14 август 2012 г.

Сладко от пъпеш


 Реших да направя това сладко след като видях рецепта за сладко от пъпеш във Фейсбук. Моето сладко не е точно по тази рецепта но се получи страхотно нежно и много ми напомня на ръчела който баба ми правеше. 


 За 4-5 бурканчета са ви нужни един пъпеш малко повече от килограм, 1 кг захар, вода и 2 листенца индрише,щипка лимонена киселина.



Пъпеша се нарязва на кубчета или на кръгчета с лъжица за плодове, поръсва се със захар и се оставя да престои една нощ.


След като е престоял пъпеша се слага на котлона да заври, след което се спира и се оставя да се охлади. След това се пуска да заври отново и се оставя на бавен огън до сгъстяване. Силата на врането трябва да е много малка за да си останат цели кубчетата, иначе ще се получи конфитюр. Накрая се добавя щипка лимонена киселина и листенца индрише.



За пръв път го правя но си мисля че вече няма да пропусна. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар