Рецептата за този крем намерих тук
https://www.facebook.com/notes/les-caprices-sucr%C3%A9s/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B1%D1%80%D1%8E%D0%BB%D0%B5/1495617777128693/ Благодаря на Венцислава за прекрасните рецепти и помощ, която оказва на всички.
Необходимите продукти:
125 гр кафява захар за карамела,
6 жълтъка,
125 гр тъмен шоколад(60-70% какао),
125 гр тъмен шоколад(60-70% какао),
90 гр захар, 375 мл прясно мляко,
375 гр гореща сметана 35% ( 90 градуса C ),
1 ч л ванилия, моята беше натурална.
Аз намалих малко захарта, заради шоколада и мисля, че 50-60 гр е напълно достатъчно.
Аз намалих малко захарта, заради шоколада и мисля, че 50-60 гр е напълно достатъчно.
Кафявата захар се разтила в тавичка и се се засушава в фурната на слаб огън. Охладете и запазете настрана.
Смесете жълтъците със захарта с бъркалка и добавете ванилията. Загрейте сметаната и млякото до 90 градуса.
Темперирайте с горещата смес жълтъците и разпределете сместа в малки огнеупорни купички на дебелина 2,5см.
Печете крема в тава с гореща вода във фурна загрята на 160-165 градуса за около 25 мин.
Извадете от тавата и охладете веднага в хладилник.
Преди поднасяне поръсете с кафявата захар и карамелизирайте с горелка на газ, може и на грил във фурната, възможно най-близко до реотаните.
Да Ви е сладко!
Ако ви е харесала идеята направете си я и споделете с бутоните под публикацията! Благодаря!
Няма коментари:
Публикуване на коментар