вторник, 26 март 2019 г.

Шоколадово крем брюле - Венцислава



Не подминавайте! Това е супер вкусно! Истинско удоволствие за сетивата :)



Рецептата за този крем намерих тук

https://www.facebook.com/notes/les-caprices-sucr%C3%A9s/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B1%D1%80%D1%8E%D0%BB%D0%B5/1495617777128693/ Благодаря на Венцислава за прекрасните рецепти и помощ, която оказва на всички.



Необходимите продукти:

 125 гр кафява захар за карамела, 
6 жълтъка, 
125 гр тъмен шоколад(60-70% какао),

90 гр захар, 375 мл прясно мляко,

375 гр гореща сметана 35% ( 90 градуса C ), 
1 ч л ванилия, моята беше натурална. 
Аз намалих малко захарта, заради шоколада и мисля, че 50-60 гр е напълно достатъчно.



Кафявата захар се разтила в тавичка и се се засушава в фурната на слаб огън. Охладете и запазете настрана.
Смесете жълтъците със захарта с бъркалка и добавете ванилията. Загрейте сметаната и млякото до 90 градуса.
Темперирайте с горещата смес жълтъците и разпределете сместа в малки огнеупорни купички на дебелина 2,5см.
Печете крема в тава с гореща вода във фурна загрята на 160-165 градуса за около 25 мин.
Извадете от тавата и охладете веднага в хладилник. 
Преди поднасяне поръсете с кафявата захар и карамелизирайте с горелка на газ, може и на грил във фурната, възможно най-близко до реотаните.







Да Ви е сладко!



Ако ви е харесала идеята направете си я и споделете с бутоните под публикацията! Благодаря!

Няма коментари:

Публикуване на коментар