Толкова много харесвания си спечели, че реших да я включа и в блога. Рецептата е комбинация от други торти и малко измислици от мен.
Тортата беше за 30 парчета така, че аз правих почти тройна доза, сега ще ви напиша доза за ~12 парчета.
Необходимите продукти за блата:
2 яйца,
400 гр захар,
2 ч ч брашно,
3/4 ч ч какао,
200 мл прясно мляко,
100 мл олио,
200 мл кафе,
натурална ванилия,
1 ч л бакпулвер,
2 ч л сода,
щипка сол.
2 яйца,
400 гр захар,
2 ч ч брашно,
3/4 ч ч какао,
200 мл прясно мляко,
100 мл олио,
200 мл кафе,
натурална ванилия,
1 ч л бакпулвер,
2 ч л сода,
щипка сол.
За крема:
500 гр маскарпоне,
150 гр тъмен шоколад,
300 мл сметана.
500 гр маскарпоне,
150 гр тъмен шоколад,
300 мл сметана.
Допълнително:
4 с л течен шоколад Nocciolata,
череши амарена,
коняк.
4 с л течен шоколад Nocciolata,
череши амарена,
коняк.
За измазване:
150 гр тъмен шоколад,
150 мл сметана.
Направете ганаш и оставете да се охлади напълно, след това го разбийте леко.
150 гр тъмен шоколад,
150 мл сметана.
Направете ганаш и оставете да се охлади напълно, след това го разбийте леко.
За заливане: 100 гр тъмен шоколад,
2- 3 с л какаово масло( може да се ползва и олио).
2- 3 с л какаово масло( може да се ползва и олио).
Пригответе си форма за торта с диаметър ~23см, сложете хартия на дъното и намажете с масло.
За блата се разбиват яйцата със захарта, добавят се течните съставки без кафето и се разбърква леко. Добавят се сухите съставки на части и се бърка с шпатула. Накрая се добавя горещото кафе.
Пече се на 170 градуса до суха клечка.
Оставете да се охлади напълно преди да разрежете блата. Щом се охлади може да разрежете на 3 равни части.
За крема стоплете 100мл сметана и сложете шоколада да се разтопи в нея. Оставете да се охлади напълно и след това смесете с маскарпонето. Бъркайте на ръка с шпатула. Накрая добавете разбитата сметана.
Сглобете тортата като започнете с блат в подходяща чиния. Сиропирайте леко със сироп от черешите смесен с коняк и малко вода. Сложете 1/3 от крема и заравнете. Отгоре сложете черешите и напръскайте с разтопен течен шоколад. Продължете по същия начин с втория и третия блат. Завършете с крем и оставете да се охлади. Измажете с разбит шоколадов ганаш и залейте с разтопен шоколад. Украсете по ваше желание.
Да Ви е сладко!
Ако ви е харесала тази рецепта направете си я и споделете публикацията с бутоните под нея.
Любче, много красива торта и вярвам толкова е, и вкусна!
ОтговорИзтриванеПоздравления за перфектната изработка!
Благодаря Хриси, аз не я опитах, но казаха, че била супер.
Изтриване