четвъртък, 8 ноември 2018 г.

Ребра от глиган с пълнозърнести спагети и соев сос



Остават няколко дни в които може да ме подкрепите в надпреварата на Кикоман. За мен е много важно, да разбера дали има хора които четат и успявам да вдъхновя. От вас зависи изпълването на част от една моя мечта. Затова сгответе със соев сос вашата любима рецепта или някоя от моите и изпратете снимка на Кикоман   тук, мен можете да подкрепите с един клик тук, така и вие ще участвате в томболата с награди. Ако сте решили да изпробвате сосовете на Кикоман и сте си купили не изхвърляйте бележката а я регистрирайе тук, очакват ви още много изненади. 


Необходимите продукти: 500 гр ребра с повечко мръвчица, 500 гр пълнозърнести спагети, 1/2 глава броколи, 3 с л масло, 3 с л брашно, 1 ч ч бяло вино, сметана, твърдо сирене,  черен пипер, соев сос. През цялото време докато готвих си мислех за гъби, но реших, че този път ще ги пропусна, ако решите може да си допълните ввкуса на соса с някоя друга гъбка. 

За маринатата: соев сос, лимонов сок, мед, черен пипер, заатар, зехтин.


Мариновате ребрата и оставяте в хладилник поне за една нощ. Запържвате ги за кратко от всички страни. Доливате бяло вино и вода, бяло е защото не искам да се оцветява допълнително тъмното месо, някак усещам, че не го приемат моите домашни любимци като е тъмно. След като заври ги оставете на много слаб огън за няколко часа. Така стават крехки и няма помен от жилавото месо на глигана. Ако имате някой мулти кукър може и в него да го сготвите, аз за сега действам на котлона с тенджерата. След като са сготвени перфектно махнете всички кокалчета.

Остава да си подготвите останалите съставки и да сглобите ястието. Бланширайте броколито и отцедете. Запържете леко в тигана и го извадете. В тигана направете бешамел и добавете соса от месото. Допълнете със сметана до желаната гъстота. Подправете с черен пипер и соев сос. Върнете броколито, месото и сложете сварените спагети. 


Да Ви е сладко!


Ами това са моите глигански измишльотини. Ако са ви харесали споделете ги с бутоните под публикацията. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар