понеделник, 5 ноември 2018 г.

Пълнени картофени топки




Хайде още нещо да ви покажа с вкусното участие на соев сос Кикоман. Този път без месо, защото има много хора, които не ядат такова.

Толкова се замислих, какво мога да сготвя с различните видове сосове на Кикоман, че няма да ми стигне времето на играта така, че ще подължавам и след това със сигурност и без това съ заредена с още два вида сос освен тези на снимката. 


В миналата публикация ви споделих за това, че имат някой много мислещ човек относно капачките. Сега ще ви споделя и нещо друго умно измислено. Пестилката е с уникална връзка, която се събира едновременно и врата и колана. Поздравления за дизайнера! За такива като мен дето все им са големи престилките тази е супер. Дано се вижда на снимката.



Необходимите продукти: 1 кг картофи, 250 гр гъби, 1 яйце, сол, 2 моркова, 250 гр английски бекон, 1 гл лук, соев сос на вкус, масло, моцарела, кашкавал, твърдо сирене Грана падано, босилек, черен пипер, заатар.


За плънката сложете в блендер лука и морковите. Наситнете ги и ги извадете е тиган с малко зехтин или олио. Задушете лука с морковите и след като омекнат добавете гъбите също минати през блендер или чопър. 


Подправете с пипер и соев сос по ваш вкус. Оставете леко да се охлади.

Сварете картофите и ги намачкайте на пюре. 


Сложете яйцето подправете с пипер заатар, шепа див лук на ситно и сол.


Оформете голяма топка от пюрето сплескайте я и сложете от плънката с гъби и една мини моцарела. 


Сложете всяка топка в тавичка намазана с масло. Върху всяка поставете парче бекон и изпечете за около 30 минути на 200 градуса. Може да ги приготвите и в индивидуални купички.


Настържете кашкавал и грана падано или пармезан и ги поръсете обилно върнете във фурната за 3-5 минути да се разтече сиренето. Поръсете с пресен босилек и див лук. 


Да Ви е сладко!


Ако ви е харесала идеята ми за вечеря без месо, направете си я и споделете с бутоните под публикацията.


Време е да се включите и в надпреварата за наградите на Кикоман. Може да подкрепите и блогърите участващи в надпреварата тук в това число и моя милост.



Последвайте страничката миhttps://www.facebook.com/Само-за-гладни-633849050027639/ и блога https://samozagladni.blogspot.com/ , за да виждате всички нови и стари предложения.



Няма коментари:

Публикуване на коментар