неделя, 4 ноември 2018 г.

Шоколадови костенурки с карамел




Тези бисквитки видях в нета и правих по оригиналната рецепта. Получиха се много вкусни но твърдички бисквитки. Сега ви ги представям с мое подобрение, така стават крехки и мекички. Доста хора хапнаха от тях около 50 души и нямаше нито един без усмивка на лицето.


Само няколко думи за опаковката на този соев сос. Първо да ви питам, случвало ли ви се е да ползвате соев сос който оплесква всичко наоколо колкото и да внимавате. Капачките са направени или на винт или плътно прилепващи така че като ги затворите да опръскате всичко наоколо. Това шишинце ми влиза в графа любими опаковки от РАЗ. Който го е измислил явно знае колко са досадни всички тези ситуации които описах по-горе. За това шишенце с червената капачка става въпрос.


Необходимите продукти: 135 гр (1 ч ч) брашно, 20 гр (1/3 ч ч) какао, 1/2 ч л соев сос Кикоман, 1 ч л ванилов екстракт, 113 гр меко масло, 140 гр захар, 1 яйце, 2 с л прясно мляко, 1/3 ч л бакпулвер.

За овалване: 1/4 ч ч орехи, 1 белтък. 


Смесете брашното какаото и бакпулвера и ги пресейте.

Маслото със захарта се разбиват, добавя се яйцето и прясното мляко. Ванилията и соевия сос и накрая брашняната смес. Замесете меко лепнещо тесто. Изсипете го върху фолиои го завийте. Оставете в хладилник да се охлади. Направете топчета около 15 грама и ги оставете за 15 минути в хладилник. Потопете всяко топче в разбит белтък и след това в орехи. Натиснете го в средата с нешо кръгло да се образува кладенче. Изпечете за 10 минути на 175 градуса. Внимавайте да не ги препечете. След като се охладят ги напълвате с карамел и ги оставяте да стегнат за 30 минути. След това украсявате със разтопен шоколад.


За карамела: 1 ч ч захар, 30 гр масло, 100 мл сметана, 1  ч л соев сос, 100 гр тъмен шоколад.

Сложете захарта да се карамелизира, добавете маслото и разбъркайте да се хомогенизира. Сложете сметаната и бъркайте докато стане гладък карамел. Може да изключите котлона. Отстранете го и след няколко минути сложете соевия сос и шоколада на парченца. Бъркайте до гладкост. След няколко минути ще може да го сложите върху бисквитките. 


Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала идеята направете си ги и споделете с бутоните под публикацията. 


Не забравяйте че играта на Кикоман продължава още 10 дни, включете се и спечелете награда за вас и се насладете на нещо вкусно. Вижте всички подробности тук. А тук http://www.kikkofood.bg/?fbclid=IwAR3JdYRUMZYyXDxRwLLDJMHX03osimWzJYMX0_wsdMyJJ8s2FqOdyVwUFyM можете да регистрирате касовата си бележка за още награди.






Няма коментари:

Публикуване на коментар