Това са най-вкусните поп кейкчета, които съм сътворявала. С много плътен ядков вкус и аромат, и всичко това се дължи на 1 с л тахан от шам фъстък на Белун. Аз и преди съм ви казвала, че много обичам ядки и тахани от всички видове, като се замисля май няма тахан, който съм опитала и не ми е харесал.
Необходимите продукти: 150 гр меко масло, 150 гр брашно, 150 гр фина кафява захар, 1 пълна с връх супена лъжица тахан Белун от шам фъстък, 3 яйца, 1 ч л бакпулвер, 1/2 ч л ванилова захар, шоколад на малки парченца IRCA.

За глазура: 100 гр натурален шоколад IRCA, 100 гр бял шоколад IRCA, 2-3 с л растително масло аз ползвах от орех за тъмния шоколад и кокосово за белия, нарязани ядки шам фъстък.


* За да се получи добра глазура: Разтопете 2/3 от черния шоколад, добавете маслото от орех и разбъркайте добре. След това добавете и останалата 1/3 част нарязан на парченца. Бъкайте докато стане гладка и лъскава смес. За да стегне добре глазурата не бързайте да топвате кейкчетата докато шоколада е топъл. Трябва да е около 28-29 градуса. По същия начин се процедира и с белия шоколад, крайната температура за него трябва да е около 26-27 градуса.
Пресейте брашното с бакпулвера и ваниловата захар.
Разбийте мекото масло със захарта накрая добавете и тахана.

Добавете яйцата едно по едно и след това на части прижбавете сухите съставки. Готово всичко е много лесно особено ако си имате помощник като моя, сам бърка аз само добавям съставки и снимам. Нали трябва да ви покажа всичко 😉.


Добавете яйцата едно по едно и след това на части прижбавете сухите съставки. Готово всичко е много лесно особено ако си имате помощник като моя, сам бърка аз само добавям съставки и снимам. Нали трябва да ви покажа всичко 😉.

С помощта на лъжица за сладолед сложете в гнездата на машинката за печене, ако нямате такава може да направите сместа на мини мъфини. В средата на всяко сложете по 1-2 парченца шоколад, леко ги бутнете навътре с клечица.

Затворете и печете до готовност. След като ги извадите и се охладят, ако още не сте ги изяли топли, ги топнете в разтопен шоколад и украсете с нарязани ядки шам фъстък.
Да Ви е сладко!
Ако ви е харесала идеята за моите уникални попкейкчета, направете си ги и споделете с бутоните под публикацията!
Ей къде хукнахте сега??? Магазина е тук-----> http://belun.eu/produkt-kategoriya/all-category/takhani-1/bio-produkti-1/

Последвайте страничката миhttps://www.facebook.com/

Няма коментари:
Публикуване на коментар