сряда, 21 ноември 2018 г.

Лаврак с лимон и соев сос



Много обичам Лаврак на скара, но и този вариан ми грабна сърцето, така че ако нямате скара покрай вас пробвайте тази рецепта. Така и гарнитурата и рибката става наведнъж, а картофите са уникални...


Необходимите продукти: 3 рибки лаврак, 1 лимон, 5-6 картофа, девисил, копър пресен, тиквичка, соев сос, сос Понзу Кикоман, черен пипер,зехтин.


Ако искате да не търкате тавичката след това, сложете фолио с хартия 2в1 на Фино, много съм доволна от този прудукт, незаменим помощник е.


Намажете добре рибките с пипер, копър, девисил и сос Понзу, може да ги оставите за час да поемат ароматите.
Нарежете картофите и тиквичката на кръгчета и ги подправете с пипер и соев сос, поръсете зехтин и копър, и разбъркайте.


Сложете рибките отгоре и ги намажете с малко зехтин. Пъхнете резенчета лимон в коремчето и отгоре на всяка рибка. 


Печете на 210-220 градуса за 30-35 минути.
Поднесете с любимо бяло вино и свежа салата.


Да ви е сладко!


Ако ви е харесала идеята направете си тази лесна рецепта и споделете в любимата си мрежа.

Последвайте страничката миhttps://www.facebook.com/Само-за-гладни-633849050027639/ и блога https://samozagladni.blogspot.com/ , за да виждате всички нови и стари предложения.


Ако нямате пресен копър по това време на годината ползвайте сух или замразен.


Картофите не се залепват по хартийката на Фино




2 коментара:

  1. И рибата и гарнитурата изглеждат много вкусно. Любче, благодаря че сподели за това фолио, ще го потърся. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Кате, фолиото е много хубаво и затова го написах специално, защото е ново не е много известно.

    ОтговорИзтриване