събота, 16 юни 2018 г.

Веган сладки с ябълки и моркови



Можете да забъркате тези сладки за нула време, а слад това да си вземете за работа училище или още по-добре за пикник.


Необходимите продукти: 1 ябълка 2 моркова, 60 гр кафява захар, 3 с л кокосово масло, 50 гр сушени сини сливи, 100 гр кашу сурово, 100 гр пълнозърнесто брашно от спелта, 2 с л квас, 1/2 ч л сода за хляб, натурална ванилия.


Нарежете сливите на ситно, сложете ги в блендер заедно с кашуто и захарта. Блендирайте за да се надробят ядките, но не много на ситно. Изсипете ги в купа и блендирайте морковите и ябълките. Добавете и тях в купата, разбъркайте и оставете да постоят 1 час. Идеята е да се накиснат сливие и ядките. Сложете маслото и кваса, разбъркайте добре и накрая добавете брашното със содата. Разбъркайте с шпатула и с помощта на лъжица за сладолед сложете малки топки на разстояние в тавичка с хартия за печене. Печете на горното ниво във фурната на 190 градуса. 


Бързо лесно вкусно и здравословно!

Да Ви е сладко!


Ако ви е харесала тази рецепта направете си я и споделете с бутоните под публикацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар