събота, 16 юни 2018 г.

Сладолед с лешникова нуга


Лятото и жегата ме карат все по-рядко да включвам фурната, но десерта не се пропуска. Сладоледите са на дневен ред.
Трябват ви малко продукти и желание да си хапнете вкусен истински сладолед.


Необходимите продукти: 4 жълтъка, 50 гр захар, 75 гр лешникова нуга, 400 мл сметана, 100 мл кондензирано мляко, натурална ванилия.

Разбийте жълтъците със захарта на водна баня до сгъстяване. Махнете от котлона и добавете лешниковата нуга. След като се разтопи нугата добавете 100 мл сметана. Разбъркайте и оставете да се охлади. Приберете в хладилник и когато е напълно охладена я смесете с кондензираното мляко и разбитата сметана. Сипете я в машинката за сладолед и бъркайте около 25 минути. Прехвърлете в кутия и приберете във фризер за няколко часа.  


Да ви е сладко!

Можете да поднесете с бисквитка или плодове, а защо не и с двете. А в следващата публикация ще ви разкрия рецептата за ягодово сорбе. Комбинацията на тези два вкуса е уникална.


Ако сте харесали рецептата споделете с бутоните под публикацията!




Няма коментари:

Публикуване на коментар