вторник, 8 май 2018 г.

Кокосов Йогурт с ягоди

Лека торта с кокосова захар, кокосово брашно, кокосово масло, кокосови стърготини, друго кокосово май няма. Необходимите продукти: 4 яйца, 120 гр кокосова захар, 100 гр бяло брашно за сладкиши Т400 Топаз мел, 2 с л кокосово масло, 5 гр бакпулвер, 1/4 ч ч кокосово брашно, 1/4 ч ч кокосови стърготини, 1 ч л натурална ванилова захар.Тези продукти на Dragon са много хубави, ползвам ги вече дооста време и аромата след като отворя опаковката е толкова наситен че ми се иска да бъкна и да си хапна.За крема: 700 гр йогурт, кокосова захар, желатин, ванилия, 2 с л кокосово масло, 200 мл сметана, 1/2 ч ч домашен конфитюр от боровинки с ниско съдържание на захар.За сироп: Сок от прасковен компот, ром.

За украса: ягоди, 1 ч ч сок от прасковен компот 8 гр желатин и филирани бадеми.

За паниране: кокос.Разбийте яйцата със захарта на гъст крем. Песейте брашното със бакпулвера и добавете кокосовото брашно, ванилията и стърготините при него. Добавете ги в яйцата на части и бъркайте внимателно с шпатула. Накрая добавете и кокосовото масло.Изсипете в подготвена форма за торта с диаметър 20 см.

Печете на 170 градуса до златисто.

Охладете напълно и нарежете на две или три тънки платки.За крема смесете йогурта с кокосовата захар. Разтопете желатина и прибавете няколко лъжици йогурт към него. След това внимателно сипвайте на струйка от желатина към кйогурта и буркайте. Много е лесно с помощта на "Кени" моят помощник си има бавна скорост. След това добавете и разбитата сметана отделете 1/3 от крема и сложете боровинковия конфитюр.Сглобяването е лесно като детска игра ако имате и малко пособия. Трябва ви ринг и ацетатна лента широка поне 10 см.

Сложете единия блат сиропирайте леко и изсипете 1/3 от крема. Отново блат, сиропиране и крем с боровинки. Блат сиропиране и крем. Това е лесно като за начинаещи. Заравнете и оставете да стегне в хладилник.

Украсете по ваше желание. Аз реших да е с резенчета ягоди някак по и върви на тази торта да е с желирана украса според мен.Да Ви е сладко!1 коментар: