вторник, 8 май 2018 г.

Кокосов Йогурт с ягоди





Лека торта с кокосова захар, кокосово брашно, кокосово масло, кокосови стърготини, друго кокосово май няма. 



Необходимите продукти: 4 яйца, 120 гр кокосова захар, 100 гр бяло брашно за сладкиши Т400 Топаз мел, 2 с л кокосово масло, 5 гр бакпулвер, 1/4 ч ч кокосово брашно, 1/4 ч ч кокосови стърготини, 1 ч л натурална ванилова захар.



Тези продукти на Dragon са много хубави, ползвам ги вече дооста време и аромата след като отворя опаковката е толкова наситен, че ми се иска да бръкна и да си хапна.



За крема: 700 гр йогурт, 4 с л кокосова захар, 12 гр желатин, 1 ч л натурална ванилиова захар , 2 с л кокосово масло, 200 мл сметана, 1/2 ч ч домашен конфитюр от боровинки с ниско съдържание на захар.



За сироп: Сок от прасковен компот, ром.

За украса: ягоди, 1 ч ч сок от прасковен компот 8 гр желатин и филирани бадеми.

За паниране: кокос.



Разбийте яйцата със захарта на гъст крем. Песейте брашното със бакпулвера и добавете кокосовото брашно, ванилията и стърготините при него. Добавете ги в яйцата на части и бъркайте внимателно с шпатула. Накрая добавете и кокосовото масло.



Изсипете в подготвена форма за торта с диаметър 20 см.

Печете на 170 градуса до златисто.

Охладете напълно и нарежете на две или три тънки платки.



За крема смесете йогурта с кокосовата захар. Разтопете желатина и прибавете няколко лъжици йогурт към него. След това внимателно сипвайте на струйка от желатина към кйогурта и буркайте. Много е лесно с помощта на "Кени" моят помощник си има бавна скорост. След това добавете и разбитата сметана отделете 1/3 от крема и сложете боровинковия конфитюр.



Сглобяването е лесно като детска игра ако имате и малко пособия. Трябва ви ринг и ацетатна лента широка поне 10 см.

Сложете единия блат сиропирайте леко и изсипете 1/3 от крема. Отново блат, сиропиране и крем с боровинки. Блат сиропиране и крем. Това е лесно като за начинаещи. Заравнете и оставете да стегне в хладилник.

Украсете по ваше желание. Аз реших да е с резенчета ягоди някак по и върви на тази торта да е с желирана украса според мен.



Да Ви е сладко!


1 коментар: