Като има "Златен лешник", защо да няма и "Златен орех"?

Много обичам да творя, когато някой иска вкусна торта и ми каже направи я както искаш. Толкова ми развързват ръцете и въображението, че се получават най-хубавите неща. Така стана и с тази тортичка, много я хареса моята приятелка и всички, които са я пробвали са я харесали. Получих отзиви веднага придружени със снимка на парченце торта :)
Как ви се струва вътре? Айде стига толкова предисловия.

Необходимите продукти: 2 яйца, 100 гр мусковадо, 50 гр бяла захар, 2 с л какао, 1 ч л ванилия, 2 ч ч брашно за сладкиши, 1 ч ч орехи, 1/3 ч ч шоколадови капки за печене, 1 1/2 ч л сода, 1 ч ч квас, 1 ч ч олио, портокалови корички, 1 ч ч прясно мляко.
За крема: 500 мл сметана, 100 гр черен шоколад, 100 гр млечен шоколад, 400 гр маскарпоне.
За плънка: 3 банана на парченца.
За украса: орехови ядки, златен дъст, 100 гр черен шоколад, черупки шоколадови френски макарони.
За блатовете разбийте яйцата със захарта на крем, добавете, олиото, кваса и млякото.
Разбъркайте леко и добавете сухите съставки предварителн смесени в купа. Разбъркайте с шпатула и изсипете в тавичка с диаметър 24 см. Печете на 170 градуса до суха клечка.
За крема разтопете шоколада в 100 мл загрята сметана, разбъркайте добре и охладете. Разбийте леко маскарпонето и добавете шоколадовия ганаш и накрая разбитата сметана.

След като се е охладил добре блата се реже на 3 тънки платки.
В поднос или чиния се слага една платка и се сиропира с 1/3 от сиропа. Поставете ринг около нея, за да ви е по-лесно сглобяването.
Маже се с 1/4 от крема, подреждат се 1 1/2 банани нарязани на кръгчета. Отгоре се слага втората платка и процедурата се повтаря. После третата платка и се завършва с крем.
Оставете да стегне една нощ в хладилник. Измажете с останалия крем.

Украсете по ваш вкус, с ядки, шоколадови украси или каквото ви душа сака.

Да Ви е сладко!


Звучи наистина много обещаващо тази торта, завидях благородно на приятелката ти Люба!
ОтговорИзтриване