събота, 26 май 2018 г.

Черешов сладкиш с кокос и лимонова глазура



Днес е задушница и черешки се раздават, аз реших да раздам сладкиш с черешки. Получи се вкусен и ароматен сладкиш и дано е видено на всички близки, които вече не са с нас.


Необходимите продукти: 2 яйца, 300 гр захар, 80 мл разтопено масло гхи, 60 мл олио, 150 мл прясно мляко, 1 ч л ванилова захар натурална, 1/2 ч ч кокосово брашно, 1 1/2 ч ч бяло брашно тип 400, 1 ч л сода, 2/3 ч ч квас, 1 ч ч череши без костилки.


За декорация: лимонова глазура Д-р. Йоткер, 2 с л маскарпоне, 2 ч л вода. Пригответе по указанията на пакетчето и добавете маскарпонето. така става още по-вкусно.


Разбийте яйцата със захарта на крем, добавете мазнините и прясното мляко. Следва кваса  и сухите съставки. Пресейте брашното с кокосовото брашно и содата. и ги добавете на части.  Ако обичате повечко кокос може да добавите и стърготини освен брашното.

Изсипете в тавичка за пай намазана с масло и поръсена с брашно. Подредете черешките и поръсете с кокосови стърготини. Печете на 180 градуса до суха клечка.

След като се охлади с пош украсете с глазурата и листенца прясна мента, придава много свеж аромат и вид.


Итака за нула време с домашния ми любим помощник набързо спретнахме сладкиш и половина. Направо си бяха два, ама така му е приказката 😉.

Да Ви е сладко!


Ако ви е харесала публикацията споделете с бутоните по-долу! Благодаря!





Няма коментари:

Публикуване на коментар