сряда, 14 октомври 2015 г.

Френска селска торта с тиквен крем и боровинки





Есента е толкова красива и ни предлага такава гама от вкусове, че не мога да смогна да си направя от всичко, което ми се прииска.


Необходимите продукти: 2 яйца, 1 ч ч захар, 3 с л мед, 1 ч л сода, 1 ч л канела, 80 гр масло, ~500 гр брашно трябва да се получи тесто, което може да се точи.

За крема: 500 мл заквасена сметана, 400 гр маскарпоне, 1/2 ч.ч. пудра захар, кората от един лимон, 2 ванилии, 2 1/2 ч ч пюре от тиква, 1 1/2 пак желатин .

За гарниране: боровинки и парченца ръчел

За украса : 1 ч ч ганаш, 100 гр бадеми.


В тенджера се разбиват яйцата и захарта, добавят се и другите продукти без брашното. Бърка се и се загрява докато започне да променя леко цвета. Свалете от котлона и добавете брашното. Бъркайте с бъркалка и като стане много гъсто омесете на ръка. Внимавайте да не се опарите, ако е още горещо. 
Разделете на 8 топки и разточете върху хартия за печене. Корите трябва да са с дебелина около 3 мм. Печете на 200 градуса до златисто, внимавайте че са тънки и лесно изгарят. За да ми е по лесно и бързо точа върху две хартийки които непрекъснато сменям във фурната. Оставям ги една върху друга за да се охладят.

За крема смесете маскарпонето с пудрата захар и лимоновата кора. Добавете заквасената сметана и накрая тиквеното пюре. Сложете желатина в чашка и добавете 60-70 мл студена вода, след като набъбне го разтопете на водна баня. Разтопеният желатин прибавете последен. Крема е готов можете да сглобявате.
Блат-крем-боровинки-блат-крем-парченца рачел, и тн докато ви се иска. Моята торта е с 6 блата. Украсете по желание.


Може да направите тортата и с този крем. 

Да Ви е сладко!

Ако сте харесали есенната ми идея споделете я с бутоните под публикацията.

2 коментара:

  1. Изглежда много апетитно! Грабвам едно парченце :)
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вече я опитахме, хареса се на всички така, че спокойно я препоръчвам, като една от любимите ми торти. Поздрави и от мен и да Ви е сладко!

      Изтриване