четвъртък, 8 октомври 2015 г.

Шоколадова торта с тиквен крем


Една любима торта с есенен привкус. Изчезна за нула време от хладилника щом махнах табелката не пипай.


Рецептата за оригинала можете да видите тук: http://samozagladni.blogspot.bg/2015/07/moist-chocolate-cake.html


Необходимите продукти: 2 ч ч брашно, 2 ч ч захар, 3/4 ч ч какао, 2 ч л сода, 1 ч л бакпулвер, 1 щ сол, 1 ч ч мляко, 1/2 ч ч олио, 1 ванилия, 2 яйца,1 ч ч горещо кафе.
За крема: 1/3 ч ч захар, 1/4 ч ч брашно, 1 ч ч прясно мляко, 1 щ сол, 1 яйце, 1 ванилия, 1 1/2 ч ч печена пасирана тиква, 30 гр масло,1 желатин, 100 мл сметана, 2 с л карамел.
За ганаша: 200 мл сметана, 240 гр шоколад.
Допълнително боровинки и парченца рачел


Смесете всички сухи съставки в купа. Разбийте яйцата с млякото и олиото смесете ги със сухите съставки и най-накрая добавете горещото кафе. Печете в тортена форма с подвижен борд до суха клечка. Оставете да се охлади напълно
и разрежете на два блата. Отстранете шапката ако се е подул неравномерно. 


Накиснете желатина в малко студена вода.
 За да направите крема смесете сухите съставки и добавете към тях малко от млякото и яйцето. разбийте добре, Останалото мляко сложете на котлона да заври. Изсипете горещото мляко в яйчената смес и бъркайте за да се хомогенизира. Върнете крема в тенджерата и варете на средна степен при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Горещият крем подправете с маслото, карамела и тиквата. Сложете желатина в горещият крем и той ще се разтопи от топлината. Оставете да се охлади напълно покрит с фолио. Разбийте сметаната и я смесете с охладеният крем.


За да сглобите сложете единия блат в поднос и с помощта на ринг сглобете тортата. Поставете единият блат и леко поръсете със сироп от рачел.  Намажете с крема първият блат поръсете с боровинки. Отгоре сложете втората половина от блата и измажете с крем, оставете в хладилник да стегне. Освободете тортата от ринга и леко измажете отстрани, Украсете по ваше желание с ганаш и парченца рачел.


Да Ви е сладко! 
Ако Ви е харесала новата премяна на тази торта споделете я с бутоните под публикацията.


Няма коментари:

Публикуване на коментар