събота, 17 октомври 2015 г.

Печени понички


От много време ме чака тази рецептичка в черновите и ето тази сутрин дойде и нейният ред. Оригинала можете да видите тук:


Необходимите продукти: 1 яйце, 225 мл прясно мляко (може и с кисело), 1 щ сол, 100 гр масло, 80 гр захар, 7 гр суха мая, 1 ч л портокалова кора, 450 гр брашно препоръката на авторката е да се използва бяло брашно с ниско пепелно съдържание 350, аз използвах тип 450 и отново се получи много добре. 
За поръсване: 1/2 ч ч захар фина, 1/3 ч л канела, малко масло за намазване. 

Омесете тестото в хлебопекарна или на ръка. Оставете го да втаса и разточете на кора с дебелина 8 мм. Признавам си аз ги разточих повечко, но следващият път ще ги оставя по-дебелички.   Изрежете понички с помощта на рингове или чаша и подредете в тавичка с хартия на дъното. Отново оставете да се навдигнат и тогава са готови за печене. 


Печете ги на 180 градуса за около 12 минути. Извадете ги от фурната и оставете за 2 минути да се охладят намажете с масло и поръсете с канелена захар. 


Да Ви е сладко!
Ако Ви е харесала моята закуска тази сутрин споделете я с бутоните под публикацията.Хапвайте ги топлички така са най-вкусни!http://www.lauraadamache.ro/2008/08/gogosi-italiene-ciambelle.html -  Още един вариант за понички по италиански.

Няма коментари:

Публикуване на коментар