понеделник, 16 февруари 2015 г.

Шоколадови мъфини



Много пухкави нежни мъфини, с плътна но в същото време пухкава структура и супер крем. Направих ги с голямо желание и се получиха много добре. Така казаха тези, които ги опитаха. Повода беше рожден ден на аптека Субра Пловдив -център. Искам да пожелая много успех на всички мили дами, които работят там и много добра година с много усмихнати клиенти.


Необходимите продукти: 2 яйца, 1 ч ч прясно мляко, 125 гр масло, 4 с л сусамов тахан, 4 с л какао, 1 ч ч захар, 1/2 ч ч кафява захар, 2 ч ч брашно, ванилия,1 ч л портокалова кора 1 1/2 ч л бакпулвер.



Разбийте маслото и захарта на крем. Прибавете сусамовия тахан. Добавете яйцата едно по едно, след това добавете и сухите съставки смесени предварително. Подредете кофичките във форма за мъфини. Сложете по една сладоледена лъжица от сместа във всяка формичка и печете около 30 минути на 180 градуса. След като се охладят напълно ги украсете с крем или шоколад. 


За крема: 200 мл сметана, 100 черен шоколад, 100 гр шоколад с вкус на трюфел, 200  гр маскарпоне, 100 мл Нутела.


Загрейте сметаната и сложете шоколада на парченца да се стопи, разбъркайте добре. След като е напълно студен ганаша го разбийте с миксер, добавете разбитата сметана и накрая маскарпонето. Последното не бива да се разбива с миксер, а само с шпатула.


Да Ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар