вторник, 3 февруари 2015 г.

Кифлички с локум и мармалад



Е как да не замеся нещо всеки ден, като си имам такъв помощник. Вземете си и вие ако обичате да месите, не си съсипвайте ръцете от дълго месене. Аз много обичам да меся, но ръцете ми взеха да дават назаден. 
Сега съм щастлива защото хем си приготвям вкусотии хем не се моря.


Необходимите продукти: 900 гр брашно, 450 гмл прясно мляко, 25 гр прясна мая, 3 яйца, 50-60 ми олио, 1 ванилия, 1 ч л лимонови корички, 3 с л сок от сладко (моето беше смокиново).
За плънката: 1 ч ч мармалад от сини сливи или друг по- гъстичък, 1 1/2  кутия локум.


Замесете всичко в хлебопекарната за нула време докато си изчистите къщата тестото ви е готово. Извадете и оформете две топки. Разточете всяка топка и нарежете на парчета като торта. Сложете по едно локумче на всяко парче и завийте кифличките. Втората кора направете с мармалад. Оставете да втасат и намажете с яйце, поръсете със захар. Печете в загрята на 180 градуса фурна докато станат златни и отгоре и отдолу. 


Да Ви е сладко!


Може да оформите и така: http://samozagladni.blogspot.com/2015/02/blog-post_75.html





Споделете с бутоните под публикацията ако са ви харесали пухкавите ми кифлички!



Няма коментари:

Публикуване на коментар