събота, 14 февруари 2015 г.

С много любов за моите съкровища



Харесах си една торта Червено кадифе и реших да я правя, тъй като не обичам много да слагам боя намалих количеството боя. Получи се розова шарена торта. 


Необходимите продукти: 2 1/2 ч ч брашно, 1 ч л сол, 2 ч ч захар, 1 ч ч масло, 2 яйца, 1 ч л какао, 1 1/2 ч л боя, 1 ч ч кисело мляко, 1 ч л ванилов екстракт, 1/2 ч л сода, 1 ч л оцет.
  

Смесете и пресейте брашното с какаото.
Разбийте маслото със захарта на крем добавяйте яйцата едно по едно. 
Смесете боята с киселото мляко и содата. 
Добавете брашното на части, като редувате с киселото мляко. 
Изсипете във форма сърце и печете на 180 градуса. до суха клечка. 


За крема: 250 гр маскарпоне, 200 мл сметана, 1 ч ч пудра захар, ванилия.


Сладко от горски ягоди.


Разрежете тортата на два блата и я сглобете като намажете първия блат със сладко и дебел слой крем. Сложете втория блат и измажете тортата от всички страни. Украсете по желание.






Хайде сега и едни дребни сладки.


Това е много стара рецепта, която ме връща в детството. Тогава нямаше много различни начини да се сдобиеш с хубави рецепти, списания много нямаше за интернет да не говорим. Тогава си имахме една книга за всеки ден и всеки дом и това беше истинско щастие да притежаваш такава в дома си.


Тези маслени сладки си правехме с моите родители, като ни се приискаше нещо сладко. Това не се случваше много често, тъй като живеехме на квартира в една единствена стая, но за мен беше истинско удоволствие.


Сега да ви представя сладките на моето детство.


Необходимите продукти: 125 гр масло, 125 гр пудра захар, 250 гр брашно, 1 яйце и 1 жълтък, 1 ванилия.


Омесете тесто от продуктите и оставете в хладилник да се охлади. Разточете на кора с дебелина 0,5 см и изрежете с формички. Печете на 180 градуса като внимавате да не изгорят.






Сладки лимонови кексчета с кокос и ванилия.



Необходимите продукти: 3 яйца, 200 мл газирано лимон, 2 ч ч брашно, 50 мл олио, 1 ванилия, 4 с л кокосови стърготини, 1 ч л лимонова кора, 1 1/2 ч л бакпулвер, 300 гр захар. 



Смесете брашното с бакпулвера и го пресейте. 
Разбийте яйцата със захарта и добавете олиото. На части добавете и газираното и брашното смесено с бакпулвера. Накрая добавете лимоновата кораи кокоса.



Разпределете в хартиени формички и печете до суха клечка на 180 градуса. 



Украсете по желание с бял шоколад, кокос и захарни сърчица.









Питката е по рецепта на Невена Димитрова
Необходимите продукти:1 кг брашно, 3 яйца и 1 за намазване, 1 кубче мая, 1 ч ч прясно мляко, 3-4 с л кисело мляко, 1 ч л сол, 1 ч л захар, 2-3 с л олио.



След като я оформите я оставете да втасва около 30-40 минути. Намажете я с яйце и отново я оставете да втасва докато се напълни тавата. Намажете я втори път с яйце и а сложете да се пече в студена фурна. Печете питката на 180 градуса около 45-50 минути.





Да Ви е сладко, обичайте се и ще бъдете обичани!

Няма коментари:

Публикуване на коментар